New Document
SOBRASSADA  SOBRASSADA
La recepta d'aquesta sobrassada ha passat de generació en generació fruit de l'experiència d'unes mans artesanes. Sobrassada aromàtica, de color vermellós, consistent al tall, de bona capacitat de conservació i d'un bouquet únic.
La sobrassada és un embotit llest per al consum, típica de les Illes Balears, elaborat amb carns de porcs constituïts per una pasta homogeni de carn i greix amb petits trossos de carn, fàcilment diferenciables. Estan barrejats amb condiments i tenen el pebre vermell com a ingredient principal, espècies naturals, ingredients i additius autoritzats, embotida en budells naturals o sintètics donant-li la forma característica. Aquesta sobrassada esta envasada en tripa arrissada i semi arrissada.
La superfície és de color vermell fosc, llis o lleugerament rugosa.
No porta colorants ni al.lèrgens.
La sobrassada és típica de les Illes Balears i s'elabora a partir del porc de capa blanca. S'observa al tall un delicat aspecte vermellós marmori. Presenta una textura untuosa, cohesionada, de sabor amb una clara percepció visual del pebre vermell, alliberant en el moment del tall aromes propis que ens omplen els sentits.
La sobrassada esta llesta per assaborir-la.
La SOBRASSADA es pot conservar uns dotze mesos a temperatura inferior a 18ºC